Weblog

vrijdag 13 november 2009

Heftige verkiezingen in Den Haag

In de politieke hoofdstad start naar verwachting vanaf eind januari een heftige verkiezingsstrijd. De PvdA is nu nog de grootste partij, maar met de komst van de PVV is het de vraag of de partij dat blijft. Ook op het web gebeurt al het nodige.

Verkiezing lijsttrekker PvdA
Binnen de PvdA was er een behoorlijke strijd om de lijsttrekkerspositie. Lange tijd leken Marnix Norder en Henk Kool de enige kandidaten, maar toen verscheen Jeltje van Nieuwenhoven ineens op het toneel. Kool trok zijn kandidaatstelling in en Jeltje versloeg Marnix na een avond zonder sprankelende debatten. YouTube laat zien hoe de strijd verliep:PVV-site
Rond de PVV is het nog steeds stil. Nu zijn ze op het web meestal niet zo aanwezig, hebben de verkiezingen van de Beste Europese Webpoliticus ons geleerd. Maar tot nu toe is er nog niets bekend over de PVV. Wel is de anti-Wilderssite inmiddels uit de lucht gehaald. GroenLinks dacht met deze site een goede discussie te starten over de standpunten van de PVV. De discussie ging echter alleen maar over de site zelf, en niet over de verkiezingen.

Karin @ 09:53 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie