Weblog

maandag 14 december 2009

Myra versus Shakira

Een kleine tachtig dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn lokale politici al koortsachtig aan het internetten. Youtube blijkt een veelgebruikt middel te zijn, waar dan ook al veel spotjes op te zien zijn. Zo ook het filmpje van Myra Koomen, met de tegenhanger van GeenStijl.

Goddelijk Enschede…

Het meest bekende spotje voor de komende verkiezingen is dat van Myra Koomen (CDA Enschede). Zij maakte een filmpje over zichzelf en hoe zij over de stad Enschede denkt. Als een godin kijkt ze over de stad uit, haar ideeën en blonde haren wapperen gracieus om haar heen. We zien hoe goed haar bedoelingen zijn, wat een goed mens ze is als ze verkoopsters met een kledingrek voorrang verleent op straat en hoe vriendelijk ze iemand bedankt die haar een appel aanbiedt. Hadden we maar meer mensen zoals Myra Koomen, dan zou de wereld er een stuk beter uitzien.

… tot GeenStijl om de hoek kwam kijken

Myra’s goed in elkaar gezette spotje genoot maar kort van de onbekendheid. Al snel vond GeenStijl het filmpje op internet en dacht waarschijnlijk aan een soort zelfverheerlijking van Myra’s kant. En GeenStijl zou GeenStijl niet zijn als er geen overdreven reactie zou komen. Binnen de kortste keren stond er een parodie op internet, die Myra afbeeldt als wannabe Shakira. Het is echter de vraag of dit nadelig is voor de politica, wiens oorspronkelijke filmpje nu veel meer bekeken wordt dan voor de reactie van GeenStijl. Soms is slechte publiciteit beter dan geen publiciteit.

Sophie Velthuizen @ 14:15 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie