Weblog

maandag 18 januari 2010

Bloggen op Youtube

Al veel persoonlijke websites en weblogs van politici hebben een minute of fame gehad op ons beeldscherm. Sommige pagina’s hebben we zelfs al meerdere keren bekeken en een klein aantal blijft onze aandacht vasthouden. Tot dit laatste groepje hoort het
videolog van Frank de Vries, lijsttrekker van de PvdA in Groningen. Iedere week verschijnt er een blog op Youtube, waarin hij de actualiteiten doorneemt en een standpunt verkondigt.

Aan de buis gekluisterd

De afgelopen week kwam (hoe kan het ook anders) het Irak-rapport aan bod. Volgens De Vries heeft onze minister-president ‘geen leiderschap vertoont’, ‘de resolutie van de Verenigde Naties naast zich neergelegd’ en ‘de Kamer niet volledig en onvoldoende geïnformeerd’. De week ervoor ging het over een lijstverbinding met de SP en GroenLinks. Het zijn steeds actuele en politieke onderwerpen, dingen die een kiezer over de streep kunnen trekken. Wat zal er volgende week centraal staan? Wij wachten met spanning op het filmpje.

Wat vind jij ervan?

Het videolog is persoonlijk en krachtig. Frank de Vries kijkt zijn kijkers aan en dringt daardoor misschien wel meer tot hen door dan via een geschreven tekst. Wij zijn benieuwd wat jullie hiervan vinden. Heb je hyves? Ga dan naar http://bestewebpoliticus.hyves.nl/ en reageer. Hou je meer van twitter: plaats een reactie @BesteWP.


Sophie Velthuizen @ 12:45 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie