Weblog

donderdag 21 januari 2010

Kissebissen op het web

Als je veel weblogs observeert, kom je soms bekende namen tegen. Bijvoorbeeld op het weblog van Eelco Eikenaar (SP Groningen), hij schreef over collega-politica Betty de Boer (VVD Groningen). Hetzelfde was het geval op Betty’s weblog, waar ze Eelco’s naam noemt. Wat is er aan de hand?


Wie kaatst…

Op tien december 2009 besprak De Boer in haar weblog een uitspraak van Eikenaar over ene Lefier. Hij had deze persoon ‘Het zwarte schaap van de coalitie’ genoemd. De Boer was het hier hartgrondig mee oneens en noemde Eikenaars uitspraak ‘hondsbrutaal, een raadslid onwaardig’ en bovendien onjuist. Ze eiste dan ook excuses van Eikenaar, die hij weigerde te maken.

…kan de bal verwachten

Eikenaar behandelt op zijn beurt een uitspraak van De Boer op zijn weblog. Zij suggereerde dat Forum-directeur Bas van Kampen op kosten van de gemeente naar Australië zou vliegen, een uitspraak die Van Kampen luidkeels ontkracht. Wederom worden excuses geëist, ditmaal van De Boer zelf. Net als Eikenaar weigerde zij om haar woorden terug te nemen. Eikenaar grijpt deze gelegenheid met beide handen aan om de bal terug te kaatsen.

Wordt vervolgd

Het is leuk om te zien dat politici niet blind zijn voor wat de weblogs van collega’s vertellen. Het internet blijkt niet alleen geschikt om informatie te vinden en te verspreiden, maar ook om persoonlijke vetes te volgen. Wat zou de volgende zet zijn?

Sophie Velthuizen @ 17:09 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie