Weblog

dinsdag 12 januari 2010

Mooi rood is niet lelijk

Tijdens onze zoektocht naar Beste Lokale Webpoliticus van 2010 komen we heel wat websites tegen. Dat zijn niet alleen de websites van lokale politici zelf, maar ook die van hun partij. Soms blijkt het nog een hele klus te zijn om de kandidatenlijst te vinden die de partij heeft opgesteld. Ook qua vormgeving is de ene partij de andere niet.

Doolhof

De Socialistische Partij heeft een waar doolhof gemaakt van haar website. Deze is bij iedere gemeente dezelfde, omdat het een verzamelpagina is voor lokale, nationale, Europese en zelfs wereldwijde campagnes. Het is goed dat er veel informatie op staat, maar door alle linkjes op de pagina zijn de menu's niet goed zichtbaar meer. Het is bijvoorbeeld beter wanneer er een tabblad 'Artikelen' in het menu staat. Daar kunnen alle koppen dan onder. Een doolhof kan best leuk zijn, maar dan wil ik wel over de heg heen kunnen kijken.

Klik hier! Nee hier!

Dat er zo veel kopjes staan is één ding. Maar ze zijn bijna allemaal knalrood. Natuurlijk is knalrood de kleur van de SP: knalrood is het symbool voor haar duidelijke stem. Tot zover alleen maar complimenten. Maar het kleurgebruik doet de website op deze manier geen goed. Het knalt namelijk overal. En waar gaat je aandacht dan naartoe? Hier! Nee, hier! Nee, hier!

Minder zegt soms meer

Zowel qua navigatie als kleurgebruik kan de SP een voorbeeld nemen aan de Partij van de Arbeid – ook een rode partij. Op hun website is de navigatie duidelijker: er is meer witruimte en hierdoor kun je makkelijker vinden wat je zoekt. Of het nu gaat om je gemeente, een artikel of een persoon. Bovendien is het rood rustig aanwezig. Niet iedere vierkante centimeter van de site schreeuwt om je aandacht. Hierdoor blijft daadwerkelijk hangen wat je ziet. En daarmee zegt minder soms inderdaad meer.

Sophie Velthuizen @ 11:14 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie