Weblog

woensdag 13 januari 2010

Waar is de webredacteur?

Voor de verkiezingen heeft de Haagse PvdA groots uitgepakt. Er is een heuse verkiezingssite, waarop je de agenda en inhoud kunt vinden. De kandidatenlijst staat zelfs integraal op de homepage. Toegankelijke communicatie zou je zeggen. Maar schijn bedriegt.

Afwezige kandidaten
Van de 30 kandidaten zijn er namelijk een aantal totaal absent. Er staat een naam, maar informatie of beeldmateriaal ontbreekt. Of u de kandidaten zelf even bij elkaar googelt, lijkt de site te zeggen. Als je je kandidaten presenteert, doe het dan wel goed.

Wirwar van informatie
Iedere kandidaat heeft daarnaast zelf een insteek kunnen kiezen voor zijn pagina. Waar de een een uitgebreid profiel vult, is de ander vooral bezig zijn boodschap over te dragen. Een persoonlijk beeld ontstaat door verschillen al snel. Lobke Zandstra hecht blijkbaar veel waarde aan haar geboortedatum, Henk Kool aan zijn CV. En Jos de Jong selecteert zijn leukste kind. Maar het levert ook oncontroleerbare informatie op. Zo verwijst een kandidaat naar een website die gevuld is met enorme blokken tekst.

Gelukkig is er op de site ook voldoende te lezen, zoals deze motivaties:
  • De kernwaarden van onze partij wil ik met overtuiging uitdragen en in de praktijk brengen.
  • Ik wordt hier regelmatig geconfronteerd met beleid dat door burgers niet goed wordt begrepen maar soms door bemiddeling van de commissie bevredigend kan worden opgelost.
  • Ik wil er aan meewerken dat er een goede koppeling blijft tussen de kennis en de informatie die we in de stad en in de contacten met de Hagenaars opdoen, en de discussies en de besluiten in de commissies en in de raad.

Duidelijke communicatie met de burger, volgens de PvdA. Mijn vraag: waar is de webredacteur?


Karin @ 16:39 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie