Weblog

vrijdag 5 februari 2010

Campagnefilmpjes in Editie.nl

Schreef mijn collega Merel de Boer woensdag al over de keuze in campagnefilmpjes, Editie.nl besprak gisteravond enkele nieuwe campagnekeuzes: humor en naakt. Wat levert dit op?

007 en hossen
Het 007-filmpje van Winterswijkbelang stond tijdens de uitzending opnieuw in the picture. Maar ook een filmpje uit Kampen kreeg de aandacht. In dit filmpje gaan enkele PvdA-leden hossend door de gemeentezaal om vervolgens een lied in te zingen in een geluidsstudio.

Leeuwarden: studentenstad
In Leeuwarden gooien ze het over een andere boeg: geen humor, maar naakt. Lijsttrekker met biertje in de raadszaal. Dit zal de studentenstemmer wel overhalen:
Persaandacht benutten
De vraag is natuurlijk: wat gaat dit opleveren? Wat doen deze politici met de persaandacht die ze krijgen? De lijsttrekker in Leeuwarden heeft het wel begrepen: in Editie.nl noemt hij in één zin waar hij voor staat. Maar niet iedereen kreeg die camerakans.

Daarom een advies: koppel iets ludieks altijd aan je boodschap. Dan blijft die ook hangen. Anders ga je straks op 3 maart ten onder als 007 of hossende partij.

Karin @ 10:19 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie