Weblog

maandag 15 februari 2010

Selectieve steekproef?

‘Minder allochtonen op kandidatenlijsten’, zo luidde de kop van een berichtje in de Spits vandaag. De Universiteit van Amsterdam heeft samen met Nova een steekproef gedaan waar dit de conclusie van was. Vreemd: de namen op onze nominatielijst doen iets anders vermoeden.

Nominatielijst

Een aantal politici op onze nominatielijst is duidelijk niet van oorsprong Nederlands. Des te groter is de lof voor hen dat ze zich zo inzetten voor ons koude kikkerlandje! Zo heeft Senol Kabakci een hele website opgezet voor de VVD en schrijft Hajer Harzi regelmatig blogs voor GroenLinks.

Diversiteit door PvdEenheid

De UvA lijkt ook lijst 11 in Den Haag niet in de steekproef te hebben opgenomen. In de Partij van de Eenheid is het allochtone deel van de bevolking goed vertegenwoordigd. Er zal namelijk geen kaaskop in Nederland zijn die deze kandidatenlijst tijdens de eerste keer lezen vloeiend uitspreekt.

Een Nederlandse doodzonde

Hoe moeilijk de namenlijst van de PvdE er ook uitziet, het Nederlands op die website is dik in orde. Dat in tegenstelling tot de spelvaardigheden van sommige autochtone Nederlanders, die rustig ‘ik vindt’ of ‘hun hebben’ schrijven. Het doet pijn aan je ogen als je dat in een blog leest.

Sophie Velthuizen @ 16:21 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie