Weblog

donderdag 4 maart 2010

Beste Webpoliticus = Beste Politicus?

Het is zover. De gemeenteraadsverkiezingen van 2010 zijn achter de rug en de uitslagen zijn bekend. Hoe is het onze winnaars vergaan in de ‘echte’ verkiezingen? Heeft al dat bloggen, twitteren en internetten uiteindelijk nog iets opgeleverd?


Van harte gefeliciteerd!

Al die webactiviteiten lijken voor Jeroen Fritz goed uit te pakken. Hij kreeg maar liefst 209 voorkeursstemmen in Haarlem, zo twitterde hij vanmorgen. Het CDA in Noordwijk heeft voor het eerst in twaalf jaar een zetel erbij gewonnen, terwijl diezelfde partij in de omliggende gemeenten juist verlies leed. Het zou best te danken kunnen zijn aan het bloggen en twitteren van Beste Webpoliticus Martijn Vroom, die zelfs tijdens de uitreiking van zijn prijs campagne voerde via twitter. Jeroen en Martijn: van harte gefeliciteerd met de overwinning!

Uitslagen even belangrijker dan internet

D66 heeft ook in Eindhoven een behoorlijke winst behaald: van 1 naar 5 of misschien zelfs 6 zetels. Van onze Beste Tweet daar, Marc Dubach, hebben we nog geen bericht gehad over de voorkeursstemmen. Maar ook Mattias Gijsbertsen (Beste Weblog) en de ChristenUnie in Zwolle (Beste Website) hebben nog niets laten weten. Ach, het is een lange dag geweest gisteren en politici zijn ook mensen. Laat ze eerst eens even uitrusten en genieten (of balen) van de uitslagen.

Sophie Velthuizen @ 10:49 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie