Weblog

vrijdag 9 april 2010

De persoon achter de politicus

Het allerleukste aan sociale media als Facebook en Hyves, is dat je er gemakkelijk en anoniem vanalles van iemand te weten kunt komen. Tenminste: voorzover anderen bereid zijn hun persoonlijke informatie te delen.


Spreken is goud, zwijgen is zilver?
Sociale netwerksites bieden politici de mogelijkheid om de persoon achter de politicus te laten zien aan het grote publiek. Een mogelijkheid waar niet iedereen evenveel gebruik van wenst te maken. Waar Rita Verdonk ons ruimhartig toevertrouwd dat ze gek is op tuinieren, houdt Geert Wilders zich op de vlakte: zijn profiel biedt niets meer dan een verwijzing naar de PVV-website. De vraag is welke strategie nu het beste is. Veel informatie prijsgeven met het risico dat mensen je voorkeuren niet delen, of zo gesloten zijn dat het lijkt alsof je iets te verbergen hebt?


De Matthäus Passion of toch maar DJ Tiësto?
Uiteindelijk denk ik dat het gewoon prettig is je iets voor te kunnen stellen bij de politicus die jouw stem krijgt. Hoe Emile Roemer 's avonds laat zit te griezelen bij 'Silence of the Lambs'. Hoe Femke Halsema na een lange dag eindelijk ontspant bij een aflevering 'Will & Grace'. Ik zie het zó voor me. Alexander Pechtold maakt het me echter lastiger. Zijn muzikale voorkeuren variëren van de Matthäus Passion tot DJ Tiësto en De Zangeres Zonder Naam. Wat ik daar nu mee aanmoet, ik weet het niet.

Jochem @ 17:15 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie