Weblog

dinsdag 20 april 2010

Fijn om te weten

Sommige mensen vinden Twitter maar niks. Ze zien het als een website waar mensen die zichzelf interessant vinden zinloze informatie de wereld in slingeren. Dit beeld mag ongenuanceerd zijn, een beetje waarheid zit er ook wel in.

Don't kill the messenger
Je kunt onmogelijk volhouden dat het medium Twitter onzinnig is. Dat is net zoiets als zeggen dat televisie altijd immoreel is of dat e-mailverkeer altijd onpersoonlijk is. Het ligt er natuurlijk maar net aan wie aan het woord is en wat hij of zij te melden heeft.

Twitter is echter een laagdrempelig medium; het is eenvoudig om allerlei informatie met anderen te delen, of die anderen die specifieke informatie nu willen of niet. Sommige Twitteraars komen ook persoonlijk in de problemen, omdat zij naar zaken buiten brengen die ze beter voor zich haddden kunnen houden. Bijvoorbeeld Arend-Jan Boekestein, die Chinezen op Twitter 'spleetogen' noemde.

Denk eens aan je lezers
Ook sommige politici hebben dus moeite met Twitter. Wat kan je zeggen? Wat is interessant om te lezen? Meningen over politieke onderwerpen, wetenswaardigheden over wat er gebeurt in de wereld, alles wat de politici in hun beroepsuitoefening ondernemen, dat is in principe wel interessant.

Maar wie wil van Mariƫtte Hamer weten: "Zo in Amsterdam aangekomen. Vanavond verjaardagsfeestje van mijn broer." Wat moeten we met Jeanine Hennis-Plasschaert: * staat in Luxemburgse file en heeft last van 'n kort lontje *?

Jochem @ 14:21 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie