Weblog

dinsdag 27 april 2010

Ouwehand stijgt met stip, Vos blijft staan

Na Ineke van Gent (GroenLinks) is ook Esther Ouwehand erin geslaagd om de gunst van de partijleden te winnen, met een flinke stijging op de kandidatenlijst tot gevolg. Op het verkiezingscongres van de PvdD werd ze vanuit het niets naar de tweede stek gestemd, die zowaar nog zicht biedt op een stoeltje in de Kamer. Mei Li Vos had minder succes: zij bleef staan op de onzekere plaats 38.

Onrust in het dierenbos

De PvdD-stemming maakt duidelijk dat de leden zich absoluut niet konden vinden in de beslissing van het partijbestuur om Ouwehand niet kandidaat te stellen voor een tweede termijn. Helemaal onverwacht komt de opmars van Ouwehand niet; vorige week al spraken vele Kamerleden hun waardering uit over Ouwehand, en gaf GroenLinkser Tofik Dibi te kennen op de hoogte te zijn van 'de onrust in het dierenbos'.

Vos de klos?

Mei Li Vos was vorige week op Twitter zeer positief over haar kansen op een hernieuwde ambtstermijn. Met haar campagne 'VosVooruit' poogde ze wat plekjes te winnen, maar op het congres bleek de moeite tevergeefs: de PvdA-lijst bleef ongewijzigd. Gelukkig blijkt Mei Li een onverbeterlijke optimist.

Jochem @ 11:59 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie