Weblog

maandag 19 april 2010

PVV-kandidaten geven weinig prijs

De kandidaat-Tweede Kamerleden van de PVV hebben naast hun politieke opvattingen nog iets gemeen: ze zijn niet erg actief op sociale netwerksites.

Van Hemert bestaat niet meer
De PVV-kandidatenlijst van vrijdag was niet de PVV-kandidatenlijst van donderdag. Beoogd nummer 9 Mellony van Hemert trok zich naar verluid ‘om gezondheidsredenen’ terug, iedereen achter haar schoof een plaatsje op. Op de website herinnert niets meer aan haar bestaan.

Onbekend maakt onbemind
Het heeft er alle schijn van dat de aftocht van Van Hemert niet los is te zien van de werkzaamheden van journalisten om meer over haar te weten te komen dan de website van de PVV te bieden had. Ze zien het als hun taak om het electoraat te informeren over de nieuwe kandidaten, te meer als die zichzelf in het duister hullen. Van Hemert had geen foto op de PVV-website, geen enkel online profiel en bij navraag bleken ook andere PVV-kandidaten haar niet te kennen. Het snuffelgedrag van enkele media leidde tot pijnlijke onthullingen over Van Hemert, onder andere in de actualiteitenrubriek NOVA.

Typisch PVV?
De andere PVV-kandidaten zouden er goed aan doen lering te trekken uit de affaire rond Van Hemert. Zij is namelijk bepaald niet de enige die weinig van zichzelf prijs geeft. Van de eerste 30 aspiranten hebben er maar liefst 18 geen Hyves, geen Facebook en geen Twitter en ook geen eigen website. Bij andere partijen is dit aantal over het algemeen vele malen lager. Door meer webactiviteiten te ontplooien zouden PVV’ers vergelijkbare affaires voor kunnen zijn, en natuurlijk de kansen op de titel van Beste Webpoliticus aanzienlijk kunnen vergroten!

Tommy Hopstaken @ 11:26 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie