Weblog

donderdag 27 mei 2010

De hypotheekrenteaftrek in 140 tekens?

Een van de stellingen tijdens het Twitterdebat van bestewebpoliticus.nl ging over ‘het H-woord’, de hypotheekrenteaftrek. We stelden dat het medium Twitter geschikt is om een standpunt over deze lastige kwestie duidelijk te maken. Uit de reacties bleek dat die vlieger niet voor iedereen opgaat.


Beknopt en begrijpelijk

Direct na het lanceren van de stelling bleek dat ervaren Twitteraar Mei Li Vos wel voor hetere vuren heeft gestaan: hra voor tegen easy in 140 tkns. Gelukkig voor het debat toonden anderen aan dat Mei Li gelijk heeft: het kán, ook met iets meer motivering. Arnout Hoekstra formuleerde het SP-standpunt met verve: SP=HRA voor rijk en arm garanderen tot 350k. Aftrek op schuld daarboven afbouwen in 10jaar. Stop de villasubsidie!. Ook Thijs Reuten (PvdA) heeft het in zich om kort en bondig te formuleren, al is ons niet helemaal duidelijk wat ‘maximeren’ eigenlijk precies is: Mening kun je wel kwijt: HRA eerlijk, geleidelijk afbouw tot 30% en maximeren. Dus stoppen onnodige subsidie voor rijken.

Soms gaat het mis…

Sommige debaters wordt de opgave om een standpunt te formuleren in 140 tekens echter te machtig. We sluiten ons graag aan bij het standpunt van Lijst 17 dat politiek moet worden bedreven in begrijpelijke taal, maar deze redenering van Lot Feijen kunnen we niet volgen: de hra --> afschaffen vanaf 300 000--> omgekeerde solidariteit --> huizenprijzen kunstmatig hoog --> woningnood voor starters. ‘Omgekeerde solidariteit’, Lot? We hebben weer iets om over na te denken vanmiddag.

Jochem @ 12:13 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie