Weblog

maandag 10 mei 2010

Een pluim voor Pechtold

Kijk eens: de week begint goed voor Alexander Pechtold. Weblogtechnisch gezien dan. In ons onderzoek van vorige week bekeken we de schrijfkwaliteit van de weblogs van politici. Een algemene conclusie was: de blogs zijn te lang en absoluut niet overzichtelijk of snel te lezen. Overzicht kun je bieden door bijvoorbeeld tussenkopjes te gebruiken. Wat zien we vandaag? Een nieuwe blog van Pechtold mét tussenkopjes en andere verbeteringen. Bravo!

Genezen van de ‘En-ziekte’?
Een ander kritiekpunt, specifiek gericht op Pechtold, ging over zijn onhebbelijke neiging iedere zin met een voegwoord te beginnen. En het liefste begon hij zoveel mogelijk zinnen met ‘En’ : En er gaan mensen naar Belgie om daar bijvoorbeeld een nieuwe nier te krijgen. En ik vind dat heel slecht. En daarom moeten we […]. Van zijn ‘En-ziekte’ is Pechtold genezen.

Jip en Janneke uitgelezen
Ook lijkt Pechtold uit zijn Jip en Jannekestadium te zijn. Zijn zinnen zijn niet meer té simpel, zoals in zijn vorige blogs. Aan de andere kant komen we beleidstaal ook nauwelijks tegen. We beginnen er stiekem een beetje aan te twijfelen: heeft Pechtold deze blog zelf geschreven of heeft hij er een mannetje opgezet? Hoe dan ook: Pechtold heeft goed naar ons geluisterd. Zijn nieuwe blog is een hele vooruitgang!

Tommy Hopstaken @ 09:47 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie