Weblog

donderdag 3 juni 2010

Beste Webpolitici in het zonnetje

Op de eerste echt mooie dagen van deze zomer ging de redactie van Beste Webpoliticus op pad om de winnaars toe te spreken en de welverdiende prijzen uit te reiken. Het werd een mooie tocht die voerde naar Amsterdam, Numansdorp en onze thuisbasis Bussum.


Zouden ze hebben geluisterd?

Voor het zover was moest natuurlijk eerst wereldkundig worden gemaakt wie de prijzen in de wacht hebben gesleept. Voor de vroege vogels gebeurde dat al om half zeven op BNR Nieuwsradio, en wat later ook op Radio 1 en onze website.

Van der Ham opgetogen

Grote winnaar Boris van der Ham reageerde snel op het goede nieuws via zijn weblog en Twitter. We konden hem zijn prijzen 's middags uit komen reiken op een school in Amsterdam. Boris nam alle loftuigingen met veel plezier in ontvangst en verklapte dat hij het ook echt als een doel ziet om een goede webpoliticus te zijn. 'Mijn regio is het internet'. Nog geen vijf minuten na de uitreiking werd Van der Ham al gebeld voor een interview door Femke Halsema, gastpresentatrice van BNR Nieuwsradio. Aandacht is er ook van D'66 en de NOS.

Waardering voor het webteam

Onze volgende bestemming was niet ver weg. Op het partijbureau van de PvdA in Amsterdam mochten we op audiƫntie bij Job Cohen en het team achter zijn website www.jobcohen.nl, volgens de jury de allerbeste website. Zowel Cohen zelf als zijn team gaf aan blij te zijn met de waardering, en een stukje kon natuurlijk niet uitblijven.

'Eigenlijk weet ik niet zo veel van computers.'

Als afsluiter van de dag ging de voltallige redactie naar beste weblogger Fred Teeven, aanwezig op het VVD-golftoernooi in Numansdorp. Na een hartelijke ontvangst spraken we de aanwezigen toen in de stralende zon, terwijl Fred zijn prijs met blijdschap en verbazing in ontvangst nam: 'Ik had echt niet verwacht dat ik deze prijs zou kunnen winnen. Eigenlijk weet ik niet zoveel van computers.' Leuk was ook dat hij vroeg om er ook vooral op toe te zien dat de weblog goed gevuld blijft. Dat zullen we doen, maar voorlopig hebben we niets te klagen.

Femke 'Twitterkoningin'

Een dag later konden we ook Femke Halsema in het zonnetje zetten, in onze eigen thuisbasis Bussum nog wel. Tijdens het flitsbezoek van de campagnebus ruimde GroenLinks graag een momentje in voor een toespraakje en de uitreiking van het juryrapport, de trofee en de bloemen. Wellicht zal RTL, aanwezig met een camerateam, hier nog iets over uitzenden later vandaag. Meer foto's volgen hoe dan ook nog op deze website.

Nogmaals onze hartelijke felicitaties aan alle terechte winnaars!

Jochem @ 15:28 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie