Weblog

dinsdag 28 december 2010

De categorieën van 2011

De verkiezingen voor de Beste Provinciale Webpoliticus beginnen. Dat betekent dat u nu uw favoriete webpoliticus of partij kunt tippen. Wie weet belandt hij of zij dan op onze nominatielijst. Onze verkiezing valt uiteen in vier categorieën (prijzen). U kunt in iedere categorie een politicus of een partij tippen. Maar, wat houden die vier categorieën precies in?

Beste Webpoliticus
Alleen echte allrounders komen in aanmerking voor deze prijs. Politici die niet alleen veel Twitteren, maar ook bloggen, een mooie site beheren en gebruik maken van sociale netwerksites als Facebook, Twitter en Hyves, maken kans. Kortom: politici die slim actief zijn op alles wat maar digitaal is!

Beste Persoonlijke website
Politici die kans willen maken op deze prijs moeten uiteraard een eigen, up-to-date website hebben. Een biografie en een archief met nieuws en publicaties ontbreken niet. Het is een veelzijdige site óver en dóór de politicus. Een eventuele weblog is van hoge kwaliteit, dan weer grappig, dan weer serieus. Belangrijk is dat de politicus zelf de stukjes schrijft. Alle onderdelen van de website zijn belangrijk: het gebruikersgemak, de lay-out, gadgets, links naar sociale media, overzichtelijkheid, ga zo maar door.

Beste Social Mediagebruiker
Genomineerden in deze categorie hebben vermoedelijk allemaal een mobiele telefoon met internet. Echte social mediagebruikers laten iedere dag via verschillende kanalen iets van zich horen. Ze twitteren minstens een paar keer per dag, updaten hun Facebookstatus regelmatig, delen leuke foto’s of nuttige filmpje, reageren persoonlijk en inhoudelijk op de kiezer. Maakt de politicus een betrouwbare indruk? Zijn het grappige Tweets? Hoeveel vrienden heeft iemand op Hyves? Heeft de politicus een veelbekeken YouTubekanaal? Alleen echte duizendpoten in sociale media komen in aanmerking voor deze prijs.

Beste Provinciale partijwebsite
Bijna iedere politieke partij heeft per provincie een eigen website. Zo’n website komt in aanmerking voor deze prijs als het een goed portaal is naar alle nieuws, wetenswaardigheden en kandidaten bij de Provinciale Verkiezingen. Kun je in één oogopslag vinden waarom je op deze partij moet stemmen? Zijn de teksten vlot en helder geschreven? Zijn de verschillende social media goed geïntegreerd in de site? Is de site up-to-date, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk?

Tommy Hopstaken @ 11:01 | link | Er zijn: 1 reactie(s) |
|

Door Anonymous Anoniem, om 18 december 2011 om 00:23  :

Geert wilders, petje af en ga zo door
Laat je niet uit het veld slaan

respect.nl

Geef een reactie