Weblog

woensdag 12 januari 2011

Internetwijsheid komt met de jaren

Het zal je vast niet ontgaan zijn: 50Plus doet in alle districten mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. De ouderenpartij kwam de afgelopen dagen veel in het nieuws vanwege de uitgebreide vertegenwoordiging in heel Nederland. Reden voor ons om hun digitale campangemiddelen eens onder de loep te nemen.


Prima website
Wat blijkt? Die vijftigplussers weten wel van wanten. De landelijke partijwebsite is erg informatief en overzichtelijk. Je kunt rechtstreeks terecht bij de programmapunten en kandidatenlijsten, je wordt niet lastiggevallen met onnodig schreeuwende plaatjes of leuzen en de website van je eigen regio is slechts twee klikjes verwijderd van de homepagina. Het is het ei van Columbus vergeleken bij de websites van sommige andere partijen waarin je meer dan eens hopeloos verdwaalt. Die zouden best eens een voorbeeld kunnen nemen aan 50Plus. Klein kritiekpuntje: de teksten op de site kunnen wel wat beknopter en korter: nu zijn het soms toch nog té lange lappen tekst voor op een beeldscherm.


Één ding tegelijk
De ouderenpartij mag dan een prima website hebben, de sociale media zijn toch wat ingewikkelder voor de pre-internet generatie. Op facebook, hyves en twitter zijn de leden nauwelijks actief. Maar als je kijkt naar de snelheid waarmee die netwerken zich ontwikkelen, is ze dat ook niet kwalijk te nemen. Een dergelijke website is al een hele stap en dus zeker een nominatie waard. Chapeau!

Sophie Velthuizen @ 14:31 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie