Weblog

woensdag 4 juli 2012

Drama en intriges: de PVV-soap


"De PVV loopt leeg", "de beerput gaat open", "de vuile was wordt buiten gehangen". Dit zijn slechts enkele reacties op het vertrek van PVV-leden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven dinsdag 3 juli. De Twitter-timelines staan er vol mee.

Gemiste tweet

Het verhaal begon met een tweet. Hernandez stuurde een kort maar krachtig bericht naar Geert Wilders: "@geertwilderspvv: hierbij bericht ik je mede namens Wim Kortenoeven dat wij per onmiddellijk uit de PVV-fractie stappen." Hij stuurde deze tweet vlak na de presentatie van het verkiezingsprogramma van de PVV. Wilders had het bericht duidelijk gemist, want hij zei van niets te weten toen de NOS er vragen over stelde: "Over wie hebben we het eigenlijk?"

Wereldvreemd

In een interview met Frits Wester op RTLZ legden Hernandez en Kortenoeven uit waarom ze niet meer bij de PVV wilden horen. Wilders was volgens hen afgesloten van de buitenwereld; hij heeft geen idee meer wie Henk en Ingrid zijn. Verder vonden ze het zeer bezwaarlijk dat Wilders hun mailtjes niet beantwoordde. Als hij al geen mailtjes van eigen fractieleden meer beantwoordt, hoe diep staat hij dan nog in de samenleving?

Rellen

Over de timing van dit vertrek valt een hoop te zeggen. Naar eigen zeggen twijfelde Hernandez al sinds de breuk in de Catshuisonderhandelingen over zijn lidmaatschap. Het is natuurlijk een mooie stunt om nu, in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, een rel te beginnen over de PVV. De ervaring leert echter dat rellen geen invloed hebben op het kiezersgedrag. Kijk maar naar de rel rondom Eric Lucassen, de vermeende brievenbusplasser.

Viral

Waar ik benieuwd naar ben, is hoe creatievelingen gebruik gaan maken van dit incident. Gaan ze zelfgemonteerde filmpjes op YouTube plaatsen met de tranen van de mannen? Een compilatie van alle scheldwoorden richting Wilders? Een stoel met het woord PVV waar de poten onder vandaan worden gezaagd? We zullen het allemaal voorbij zien komen op de social media.

Labels: , , , , , , , , ,


Ariƫnne de Vreugd @ 11:02 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie