Weblog

vrijdag 13 juli 2012

Een kijkje in de keuken van...


Partijen als de VVD, CDA en SP kennen we nu wel. Waar staan de andere, minder bekende partijen voor? De Beste Webpoliticus selecteert deze week drie relatief onbekende partijen: de Piratenpartij, de 50-pluspartij en de Partij voor Mens en Spirit (MenS). Zo komt u te weten waar deze partijen voor staan, en hoe ze zich profileren op het internet.

Piratenpartij: privacy en piraterij op het internet

De Piratenpartij houdt zich voornamelijk bezig met privacy en auteursrechten op het internet. Volgens de partij moeten de burgers beschermd worden tegen de overheid als 'Big Brother'. Ook moet downloaden voor de particulier legaal worden. Hun slogan is daarom: 'Voor een vrije informatiesamenleving'.

De titel van het programma liegt er ook niet om: 'Kennis is macht'. Over downloaden zegt het programma bijvoorbeeld: "Downloaden voor eigen gebruik moet legaal worden, want handhaving van een downloadverbod gaat ten koste van teveel burgerrechten." Om deze reden staan zij vierkant achter torrentsites als The Pirate Bay, die opgeheven dreigen te worden

MenS: zweverige politiek?

Bij MenS (Mens en Spirit) staat spiritualiteit centraal. Volgens de website heeft de partij vier pijlers: liefde, authenticiteit, bewustzijnsgroei, en holisme. Dat klinkt allemaal een beetje zweverig, en dat is het ook.

Het verkiezingsprogramma van de partij staat echter als een rots. Het programma bestaat uit korte, duidelijke standpunten, aangevuld met een heldere uitleg. Zo’n standpunt is bijvoorbeeld: "Wij willen een directe democratie, waarbinnen burgers ook direct meebeslissen. De eerste stappen zijn: het referendum, participatie van burgers in adviesraden en de mogelijkheid om als burgers wekelijks vragen aan regering en parlement te stellen."

50+: bejaarden aan de macht

De 50-pluspartij is gericht op de ouden van dagen in onze samenleving. Het verkiezingsprogramma van de partij werd deze week tegelijk met de kandidatenlijst bekend gemaakt. Uit het verkiezingsprogramma blijkt dat het geen one issue partij is: de partij maakt zich ook hard voor het onderwijs en de zorg in het algemeen. Natuurlijk wel altijd met de oudere medemens in het achterhoofd, zoals uit de zorgpunten blijkt. Een voorbeeld: "Ouderen die zorg nodig hebben, moeten niet bang gemaakt worden met het argument dat het onbetaalbaar wordt. Behandelingen worden alleen gestopt met instemming van de patiënt".

Labels: , , , , , , , , ,


Ariënne de Vreugd @ 11:35 | link | Er zijn: 5 reactie(s) |
|

Door Anonymous Sung Bruijnen, om 13 juli 2012 om 13:34  :

Hoi Arienne,

Ik heb jouw commentaar gelezen over de Partij van Mens en Spirit. Je zou haast zeggen "What's in a name?" De naam dekt niet altijd de volle lading van een partij. Met wat jij zweverig noemt, noemen wij de werkelijkheid vanuit verschillende perspectieven bekijken. Met bewustzijnsgroei bedoelen we op de eerste plaats, bewust zijn van welke kader je denkt. Veel zaken, die vanzelfsprekend lijken, zit toch een aantal uitgangspunten achter. Velen vragen zich niet af, waar toch in hemelsnaam al die miljarden vandaan getoverd worden. Bewust worden van blinde vlekken is bewustzijnsgroei.
En wat betreft de term holisme. Dat betekent niets anders dan vanuit het geheel de zaken bekijken in plaats van alleen inzoomen op een deelaspect.
We van Mens en Spirit hebben een open, maar wel degelijk een kritische houding. Ook wordt er stevig gediscussieerd binnen onze partij. En zo komen wij tot een goed overwogen standpunt over belangrijke thema's als de woningmarkt, de gezondheidszorg, de sociale zekerheid, defensie, Europa en het onderwijs.

Ons verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van onze partij komt binnenkort online.
http://www.mensenspirit.nl

Voor mensen, die kennis willen maken met onze partij zie:
http://www.mensenspirit.nl/agenda

Door Anonymous Dirk, om 20 juli 2012 om 14:45  :

Beste Sung,

Ik denk dat het wel degelijk zweverig is, daar er in het programma onuitvoerbare, irrationele gevoelskwesties opgenomen zijn.

Door Anonymous Betty, om 26 juli 2012 om 00:22  :

Als je naar het financiële plaatje kijkt staat partij voor mens en sprit echt wel met de voetjes stevig op de grond. persoonlijk vind ik het nogal zweverig om zoveel geld aan Griekenland uit te lenen en verwachten dat je het terug krijgt,zo werd het ons toch belooft? Wie nu nog in die onzin gelooft dat zijn pas de mensen die zweven. Wat heeft het CDA,of de VVD of welke partij dan ook financieel voor de gewone mens kunnen betekenen,niets toch. Hebben we het over Heelheid of Holistisch denken dan ziet iedereen toch dat onze kinderen door dat ze zoveel moeten presteren,cito toetsen moeten maken vol met stress zitten,hoeveel kinderen zitten nu al niet aan de Ritalin tegen ADHD, de groep groeit alsmaar en waarom? Ze moeten zich gelijk al op de toekomst voorbereiden vanaf groep 3 begint het feest al en wordt gekeken of het mee kan komen.Een kind mag geen kind meer zijn en worden steeds meer etalage kinderen,kinderen die door hun ouders gebruikt worden om te laten zien hoe goed ze het wel niet doen maar wie draait daar voor op? Hoeveel psychisch zieken hebben we nu al niet en ook dat worden er steeds meer want wie kan er straks nog de zorgverzekering betalen daar word je toch ziek van of niet,je zal maar een stuk of 3 kinderen hebben dan ga je failliet.Spiritualiteit betekent in dit op zicht gewoon eens stil blijven staan met wat we doen,willen we etalage kinderen zodat we aan tante Annie kunnen zeggen dat ons Jantje het zo goed doet op de universiteit met behulp van zijn ritalin of durven we te kiezen voor ons Jantje zijn geluk en is dat kunstenaar worden,of misschien wel houtbewerker. Spiritualiteit betekent welzijn van geest daardoor blijft het lichaam ook gezond het een kan niet zonder het ander.We willen geen kinderen meer die gemanipuleerd worden door de maatschappij en de cito toets om toch maar het hoogste te halen we hebben niets aan alleen maar dokters,juristen.In zo,n land kan men niet leven maar daar gaan we wel naar toe als we niet uitkijken. Ons vee wordt bij voorbaat al ingeënt want stel je voor dat het ziek wordt en die entstoffen komen op ons bord als je vlees eet. Het voer wat we te eten krijgen van de firma Unilever is chemisch en zo eten we nog meer troep dat vooral bestaat uit vet,suikers en zout om ons maar door te laten eten omdat die combinatie niet verzadigd. Dit dankzij de volwassenen die ooit eens kind waren en "mochten" kiezen voor een hogere opleiding. Zo zit onze wereld op dit moment in elkaar.Haal eens een milk-shake en kijk eens wat ze er in hebben gegooid allemaal namen die je helemaal niet kent en niet nodig hebt om een milk-shake te maken want je maakt het van fruit bijv. aardbeien melk en wat ijs.
Ik zou zeggen,ik word liever een zwever genoemd dan en zie dat er verandering moet komen dan een dromer die denkt dat we er zo wel uit komen.

Door Anonymous Dirk, om 31 juli 2012 om 12:45  :

Ach Betty, van zwever naar paranoïde? Populistisch geneuzel, u had beter niets kunnen vertellen. U praat in problemen. Hoe wilt u het oplossen?

Door Anonymous louis bervoets, om 8 augustus 2012 om 06:50  :

Ik vind dit een mooi blog over nieuwe partijen in de politiek. Hierbij komt de politieke beweging MenS er heel mooi uit met een breed draagvlak.

MenS-pijlers zoals liefde, authenticiteit, bewustzijnsgroei, en holisme zijn begrippen die men vaak niet kent of begrijpt ... behalve de eerste ... LIEFDE! ... maar die wordt zelfs vaak ook nog verkeert uitgelegd en geïnterpreteerd.

Holisme zegt in eenvoudige woorden over het algemeen vaak niets meer dan dat je het geheel gaat overzien en zoekt naar de onderlinge verbindingen met het doel het geheel te begrijpen en bij de zwakke verbindingen ... deze te herstellen.

Het leven is namelijk vrij complex en het één kan je niet los zien van het ander. Als je het geheel niet kan overzien van het leven en het niet begrijpt kan je door de onbekendheid hiermee dit als zweverig ervaren, maar het begrip holisme als zodanig is zeer concreet!!!

Die onbekendheid kent ook het begrip ... bewustzijnsgroei! Zij het dat hierin meer de angst van het onbekende overheerst. Want bewustzijnsgroei is confronterend en komt als zodanig heel dicht bij het innerlijke van de MenS. Daar hebben velen vaak moeite mee! Vinden ze gevaarlijk ... onprettig. Vanuit het negatieve gezien. Dit gevoel komt voornamelijk voort uit onzekerheid en het niet innerlijk in balans zijn. Stoer doen en ontkennen past dan beter ... ;-) ...

Positief en objectief bekeken is bewustzijnsgroei natuurlijk een uitstekende en prachtige ontwikkeling van je innerlijk welzijn. Je leert je zelf kennen door je innerlijk goed te ontwikkelen. Voor de één gaat dat in een sneller tempo dan voor de ander en dat kan iedereen gewoon respecteren. Ieder individu is anders en authentiek!

En dan komen we op dat vierde begrip authentiek (authenticiteit) wat ook vaak niet begrepen wordt en onbekend is, maar eigenlijk eenvoudig gezegd iets vertelt over het origineel en erbij behorende eigenschappen van iets ... bijvoorbeeld van een MenS, die individueel verschillend kunnen zijn en waar we rekening mee kunnen houden om dit individu ... dit uniek MenS ... zich te laten ontplooien zoals dit MenS in al zijn of haar (eigen)wijsheid graag wil en zich hierbij prettig voelt.

Daar is natuurlijk totaal niets mis mee en bij deze uitleg begrijpelijk!!! Concreet dus!!!

Wij schieten als maatschappij dus te kort in het volgen en realiseren van deze concrete pijlers van de politieke beweging MenS.

Daarom is het prachtig dat hier staat over het verkiezingsprogramma ... dat dit staat als een rots ... maar ook als een huis vind ik, want in je eigen huis en in je eigen omgeving ... voel jij je het prettigst!!! Voel dat ook zo bij MenS ... je bent van harte welkom!

From the heart ... Louis Bervoets kandidaat voor MenS op plaats 22 ... een prachtige plek tussen de MenSen in! Overigens … plaats 1, 12, 22 of 37 maakt allemaal niets uit! We werken en leven vanuit gelijkwaardigheid.

Geef een reactie