Weblog

dinsdag 10 juli 2012

Volg de verkiezingen met hashtags


Nu het zomerreces van de Tweede Kamer is gestart, kunnen politici zich helemaal richten op de campagne. Deze speelt zich natuurlijk ook voor een groot deel online af. En om helemaal op de hoogte te blijven, kunt u het beste hashtags volgen. Zo weet u zeker dat u geen bericht mist. Maar welke hashtags kunt u daarvoor gebruiken? Wij zochten het uit.

Verkiezingen

Voor tweets over de verkiezingen in het algemeen kiest u de hashtag #TK2012. Verder kunt u ook #verkiezingen of #verkiezingen2012 gebruiken. Andere tags zoals #politiek, #DenHaag of #campagne zijn ook nuttig, zeker als u ze samen gebruikt.

Partijen

Om tweets van een specifieke partij te vinden kunt u (de afkortingen van) de partijnamen achter het hekje zetten. Enkele voorbeelden: #pvda, #vvd, #pvv. De diehard partijleden gebruiken vaak ook de slogan van hun partij. Een kort overzichtje:
-    D66: #nuvooruit
-    ChristenUnie: #voordeverandering
-    SP: #doemee
-    PvdA: Nederland sterker en socialer
-    PVV: hun Brussel, ons Nederland
-    CDA: #samenkunnenwemeer
-    GroenLinks: #zinindetoekomst
Bij de PvdA en PVV kunt u beter aan de slag met zoektermen, aangezien deze berichten niet altijd een hashtag bevatten.

Onderwerpen

Als u wilt weten welk standpunt een partij inneemt over een bepaald onderwerp, kunt u dat onderwerp met de partijnaam erbij als hashtag gebruiken. Een aantal hot topics op dit moment zijn #JSF, #EU, #langstudeerboete, #forensentaks en #asielbeleid. Uiteraard kunt u daarbij ook kiezen voor een ander onderwerp dat u belangstelling heeft. Zo zorgt u er zelf voor dat u bijvoorbeeld niets mist over de #hypotheekrenteaftrek.

Labels: , , , , ,


Ariƫnne de Vreugd @ 16:21 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie