Weblog

woensdag 18 juli 2012

Wedstrijdje: Maak je eigen politieke "Kakhiel"

Wel eens gehoord van een "internetmeme"? Dat is de vakterm voor iets (een grappig plaatje met bijschrift, filmpje of tekstje) wat je op internet zet en wat zich razendsnel (viraal) verspreidt. U hebt vast en zeker wel eens foto's op facebook zien langskomen die al tienduizenden keren gedeeld zijn. Dat is zo'n meme.

Bekende memesites

Memes worden vaak verzameld op speciale websites. Creatievelingen kunnen hun zelfgemaakte plaatje hiernaar uploaden. Vind je een meme leuk genoeg? Dan kun je hem direct delen op je eigen sociale media. Een paar bekende memesites zijn bijvoorbeeld: www.9gag.com, www.memebase.com, http://failblog.org/ of het Nederlandse www.nedermeme.nl.

Politieke memes

Politici zijn vaak doelwit van een meme. Bekende voorbeelden uit de Nederlandse politiek vindt u bijvoorbeeld op de site Dumpert (van Geenstijl). Jan Kees de Jager en Gerrit Zalm hebben er vaak aan moeten geloven.

Kakhiel

Wij zijn zelf enorm fan van facebookfenomeen "Kakhiel". Hij zoekt treurige plaatjes en plaatst daar naar gortdroge, lullige teksten bij. Als u 'm nog niet volgt: doen! http://www.facebook.com/kakhiel

Win het boek "Schrijven voor het beeldscherm" met uw eigen politieke Kakhiel

We dagen u uit zelf een politieke meme te maken in Kakhiel-stijl. U kunt kiezen uit drie foto's als basismateriaal. Op een van deze foto's mag u los gaan. Verzin een grappige tekst bij het plaatje en photoshop 'm erin. De leukste inzendingen publiceren we op onze facebookpagina. De inzending die het vaakst gedeeld wordt, wint de splinternieuwe druk van het boek "Schrijven voor het beeldscherm" van Willem Hendrikx.Stuur uw inzending vóór 25 juli naar info@bestewebpoliticus.nl

Labels: , , , , , , , , ,


Tommy Hopstaken @ 16:17 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie