Weblog

dinsdag 14 augustus 2012


De zomer van Den Haag: vakantiekiekjes op Twitter


De zomervakantie van 2012 zit er weer op voor de kandidaat-Tweede Kamerleden. Nagenoeg alle partijen zijn deze week begonnen met hun campagne, maar wat hebben de politici uitgespookt tijdens het reces? We zochten het uit op Twitter, en pikten er een aantal politici uit met opvallende foto's, namelijk Ronald Plasterk (PvdA), Arjan El Fassed (GroenLinks), Karin Straus (VVD) en Yang Soo Kloosterhof (CDA).

Zon, zee en politici op strand

Ja, ook politici liggen graag op het strand, bakkend in de zon. Arjan El Fassed en Ronald Plasterk genoten zo van hun omgeving dat zij beiden een foto van hun omgeving plaatsten op Twitter. Ronald maakte een prachtig kiekje van de pier van Scheveningen. Arjan liet het strand van Hoek van Holland aan zijn volgers zien, inclusief spelende kinderen in de zwin.


 

Swingen op festivals

Festivals, concerten en andere feesten: politici zijn er ook te vinden. Karin Straus stond vooraan bij het podium en tweette een foto van Oekraïense dansers op het Worldfestival Parade Brunssum. Andere partygangers zijn Yang Soo Kloosterhof en Ronald Plasterk. Yang Soo liep de middeleeuwse markt in zijn home town Appingedam af, terwijl Ronald op het festival Loveland een beter uitzicht zocht.

Poëziealbumplaatjes: oud-Hollandse twitpics

De laatste trend onder politici is foto's op hun timeline posten van het Hollandse landschap. Dat levert soms heel rustieke plaatjes op, zoals de foto met molen van Ronald Plasterk. Het kan ook te ver gaan: Yang Soo Kloosterhof plaatste een foto van twee zwanen met hun kroost, die rechtstreeks het poëziealbum in kan. Ook Karin Straus liet haar volgers een reis door de tijd meemaken.

Hipster-politici: foto's van eten

Iedereen heeft wel zo'n persoon in zijn timeline: iemand die foto's maakt van zijn eten en dat interessant genoeg vind om te posten. Onder de Nederlandse politici hebben wij er twee gespot. Arjan El Fassed creëerde zelf een overheerlijke kufta, en Yang Soo Kloosterhof liet zich een visgerecht met gamba's voorschotelen in Barcelona.


Labels: , , , , , , , , , , ,


Ariënne de Vreugd @ 16:36 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie