Weblog

dinsdag 11 september 2012

Rondje Nederland: de prijsuitreiking van de Beste Webpoliticus


Afgelopen maandag 10 september maakten wij de uitslag van onze verkiezing tot Beste Webpoliticus bekend. We toerden diezelfde dag het hele land door om de prijzen uit te reiken aan de gelukkige winnaars.

Beste Webpoliticus - juryprijs: Linda Voortman

Linda Voortman mocht de prijs in het campagnecentrum van GroenLinks in Utrecht ontvangen. De overhandiging vond live plaats tijdens de webcamstream van 4 Dagen Wakker. Daardoor ging het nieuws als een lopend vuurtje door de social media: de felicitaties en retweets vlogen je om de oren. In haar speech zei ze enorm vereerd te zijn. Ze voegde eraan toe dat je als politicus niet alleen moet zenden, maar ook moet luisteren naar de mensen. Wijze woorden van de winnares. Nogmaals gefeliciteerd!

 

Beste Webpoliticus - publieksprijs: Marianne Thieme

Marianne Thieme (PvdD) kon helaas niet in persoon haar felbegeerde prijs in ontvangst nemen. Haar enthousiaste team wilde de prijs graag namens haar ophalen. Op het Plein in Den Haag, met de ingang van de Tweede Kamer op de achtergrond, droegen we de award, het juryrapport met motivaties van stemmers, en natuurlijk een bosje bloemen over. Marianne heeft via Twitter laten weten dat ze er heel blij mee is: "Jullie hebben me aan meest eervolle titel geholpen die er te winnen was in de race voor de beste webpoliticus: de publieksprijs! Dank je wel."

Beste Persoonlijke Website: Emile Roemer

 Emile Roemer (SP) konden we vlak voor zijn optreden bij De Wereld Draait Door zijn prijs overhandigen. Bij de Westergasfabriek in Amsterdam ontving hij onder het toeziend oog van een camera zijn verdiende titel. "Ik schrijf mijn columns inderdaad zelf. Inspiratie haal ik uit de mensen en gebeurtenissen om mijn heen, maar de woorden moeten wel van mijzelf zijn," aldus een blije Emile. 

Beste Landelijke Partijwebsite: VVD

In hartje Den Haag is de 'warroom' van de VVD gevestigd. Daar mocht campagneleider Stef Blok namens de redactie van de website de welverdiende award in ontvangst nemen. Ook zij waren vereerd: "We zijn duidelijk geslaagd in ons doel om de website toegankelijk te maken voor de kiezer. We zijn dan ook heel blij met deze erkenning."

 

Beste Social Mediagebruiker: Diederik Samsom

Helaas was het voor Diederik Samsom (PvdA) en zijn team niet mogelijk om maandag de prijs voor Beste Social Mediagebruiker in ontvangst te nemen. We hopen dat we die nog aan hem kunnen geven.

Labels: , , , , , , , , , ,


Ariƫnne de Vreugd @ 16:13 | link | Er zijn: 0 reactie(s) |
|

Geef een reactie